lördag 6 februari 2010

Hållbar livsstil ett av resultaten från helgen styrelsemöte

Sista helgen i januari spenderade styrelsen i Göteborg. På kvällen lekte vi Twister, spelade Alias och utvärderade halvåret som har gått. Vi hade också sällskap av våra verksamhetsrevisorer som har i uppdrag att se till att styrelsen sköter sitt uppdrag och att verksamheten bedrivs i enlighet med våra stadgar.

Det var en helg fylld av inspiration och visionära diskussioner!

Här kommer en liten sammanfattning av vilka beslut som styrelsen tog:
  • Hållbar livsstil för unga blir nytt verksamhetskoncept inom Hållbar utveckling! Verksamheten ska inspirera unga att genom aktiva handlingar i sin egen vardag skapa en hållbar livsstil och därigenom en hållbar utveckling. Styrelsen tror att detta är helt rätt för att skapa en bredare verksamhet inom hållbar utveckling och även ett område där det finns ett stort behov bland unga och även i skolvärlden.
  • Möjligheten att ingå nationellt medlemskap i Ungdomsförbundet ska utredas. Stora diskussioner pågår om hur ideella organisationer kan möta framtidens behov. Mycket handlar om hur vi ser på medlemskap. Nationellt medlemskap är ett sätt att bli medlem i Ungdomsförbundet utan att vara medlem i en lokalförening. Ett sånt medlemskap har visat sig vara mer intressant för just unga och styrelsen anser därför att vi behöver utreda hur vår organisation nå ut till fler och nya målgrupper.
  • Styrelsen fattade beslut om ramar för nominering av aktiva till LSU-uppdrag. Ungdomsförbundet kommer att i prioriterade frågor arbeta för att aktiva ska kunna representera organisationen genom LSU. Vi tror att detta är ett bra sätt att utveckla organisationen och individerna i den.
  • Tillsammans med Svenska Röda Korset ska Ungdomsförbundet arbeta fram ett koncept för hur vi kan driva globalgrupper på lokal nivå. Globalgrupperna kommer att arbeta med inspiration, information och insamling till projekt som Röda Korset stödjer internationellt. Styrelsen tror att detta är ett bra sätt att kanalisera ungas engagemang för internationella frågor.
Om du vill läsa hela protokollet, kontakta din konsulent! Om du har några frågor, kontakta mig!

Trevlig lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar