torsdag 14 januari 2010

Ställ upp för de drabbade i Haiti!

Röda Korset finns på plats i Haiti som drabbades av en jordbävning under tisdagen. Värst drabbat är Haitis västra provins med en befolkning på 2,2 miljoner människor. Över hundratusen människor befaras ha omkommit i rasmassorna.

Röda Korsets frivilliga, liksom frivilliga och personal från andra organisationer och invånare i landet, hjälper skadade och bistår nu de sjukhus som inte har tillräckligt med resurser för att klara av situationen. De omedelbara behoven är att söka efter skadade och rädda dem ur rasmassorna, men också att upprätt fältsjukhus och bidra till att de drabbade får rent dricksvatten och tak över huvudet.

Vill du ställa upp för de nödsatta? Jag har precis gett 200 kr - har du en slant över?

Skänk en gåva online till Röda Korsets blixtinsamling till Haiti. Du kan även SMS:a AKUT till 72900 och skänka 50 kr (som debiteras på din telefonräkning) eller sätta in valfritt belopp på plusgiro 900800-4 eller bankgiro 900-8004. Märk din talong med "Haiti".

Sprid gärna det här blogginlägget vidare till dina vänner och bekanta! Det är vid de här tillfällena som vi i Röda Korset, världens största humanitära nätverk, måste leva upp till vårt namn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar