torsdag 10 september 2009

Mer snack och mer action på Urix

En vacker dag i maj...Ett klassrum på Norrtullskolan i Söderhamn fyllt av hundratals med blåa ballonger som volontärer från orten blåst upp under fyra timmar. Nu ska de ut och pryda Söderhamns gator och visa vägen till Urix 2009!

Ikväll ska jag och Lisa-Linnéa Flising från förbundsstyrelsen på årsmötet för Urix Åsiktsfestival. Urix är en årlig festival för ungdomar mellan 13-18 år som Röda Korsets Ungdomsförbund ordnar tillsammans med RFSL Ungdom, Ungdomens Nykterhetsförbund och Ungdom Mot Rasism.

I år var Urix i Söderhamn och temat var "Mer snack och mer action!". Ungdomar från hela Sverige kommer till Urix och hänger, snackar, diskuterar och dansar med varandra. Som deltagare kan man gå på ett gäng med workshops där alltifrån alkoholindustrin till hållbar utveckling diskuteras.

Det var min första gång på Urix och så coolt att få se det engagemang, drivkraft och kreativitet som dessa fantastiska ungdomar bar på och fick leva ut på Urix.

Under året har jag varit vice ordförande för Urix och idag ska en helt ny styrelse väljas.

Jag hoppas och tror att den nya styrelsen kommer att göra ett fantastiskt jobb för att vi ska snacka mer och gå till handling oftare på Urix, i Röda Korsets Ungdomsförbund och i världen i stort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar