torsdag 17 september 2009

Från enfald till mångfald?

Ungdomsförbundet är en av medlemsorganisationerna i nätverket Kön spelar roll som är ett nätverk av organisationer och enskilda som arbetar med frågor som rör unga och jämställdhet. Häromdagen följde jag med Marita, vår representant i nätverket, på en inspirationsdag i samma hus där en av Stockholms mysigaste vegetariska restauranger, Hermans, ligger.

Där fick vi bland annat lyssna på Sandra Dahlén, tidigare sexualupplysare och informatör på RFSU, nu frilansare och utbildare. Sandra var en av utbildarna på min första utbildning i Ungdomsförbundet - en helg på Röda Korsets kursgård Gripsholm där jag blev utbildad till tjejgruppsledare. Jag kommer aldrig glömma den helgen!

Jag vet inte om det är Sandra själv eller hennes röda hår som är coolast, men hon höll i alla fall ett mycket intressant föredrag om vilka steg vi som organisationer behöver ta för att arbeta på riktigt för att få jämställdhet internt.

Under året har diskussioner och tankar kring allt i från jämställdhet till behovet av mångfald i Ungdomsförbundet väckts. Hur ser vår organisation ut? Vad betyder jämställdhet för Ungdomsförbundet? Är vi jämställda?

Vad är mångfald och hur skapar vi mångfald på alla nivåer inom Ungdomsförbundet? Vi kan bara skapa det tillsammans och förbundsstyrelsen vill dra sitt strå till stacken. Vad kan vi göra lokalt och nationellt?

Ge oss i förbundsstyrelsen tips och input till framtidens Ungdomsförbund - maila mig på martina.anler@redcross.se. Utan dig blir vi enfaldiga!

1 kommentar:

  1. Ni kan ju börja med och lyssna på dem lokala krafter som försökt göra sina röster hörda!

    SvaraRadera