torsdag 29 oktober 2009

Förbundsstyrelsemöte på Gripsholm

Då var det dags för förbundsstyrelsemöte igen! I helgen kommer både förbundsstyrelsen och personalen att ha möte tillsammans på Gripsholm, Svenska Röda Korsets konferenscenter. På mötet kommer vi att lära oss mer bl.a. om att arbeta projektinriktat och vad ett bra beslut är.

Det viktigaste av allt som händer under helgen är att förbundsstyrelsen kommer att besluta om prioriteringar inför Ungdomsförbundets verksamhetsplan för 2010. Prioriteringarna och diskussionerna utgår från det som våra fantastiska lokalföreningar diskuterade sig fram till på regionträffarna i september!

Andra spännande grejer som förbundsstyrelsen kommer att diskutera i helgen är hur vi ser på medlemskapet i Ungdomsförbundet. Svenska Röda Korset utreder att införa ett nationellt medlemskap och detta kommer att påverka oss. Styrelsen kommer att fundera, vrida och vända på medlemskapsbegreppet.

En ytterligare spännande grej är att Ungdomsförbundet kommer stå värdar för det årliga nordiska förbundsstyrelsemötet 2010. Det kommer att hållas i Malmö 5-7 mars. I helgen ska vi diskutera upplägget och vilka programpunkter som ska vara med. Vi kommer också att lyfta blicken och visionera kring vårt internationella arbete - förbundsstyrelsen kommer att ge några ledamöter i uppdrag att drömma och se in i framtiden vad vi vill göra med detta område.

Dessutom kommer vi att diskutera hur Ungdomsförbundet kommer att ställa oss till de motioner och propositioner som finns inför LSU:s årsmöte.

Tråkigt eller roligt blogginlägg? Ett litet smakprov från helgens smörgåsbord. Jag vet inte, men informativt hoppas jag i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar