onsdag 28 oktober 2009

Min första paneldiskussion.... LSU Forum 2009

Om några timmar, rättare sagt kl 15.15, deltar jag på mitt första seminarium tillsammans med bl.a. Sofia Zachrisson, ordförande för Rädda Barnens Ungdomsförbund, som en del av panelen på LSU Forum. Temat är "Vem blir egentligen åldersdiskriminerad?".

Anledningen till seminariet är att vid årsskiftet trädde en ny diskrimineringslag i kraft. Den nya lagen inkluderar alla tidigare diskrimineringsgrunder, såsom t.ex. kön och sexuell läggning. Nytt för 2009 är diskrimineringsgrunderna könsöverskridande identitet eller läggning och ålder.

Dock gäller bara ålder som diskrimineringsgrund inom arbetslivet och utbildning. T.ex. omfattas inte bostadsmarknaden eller hälso- och sjukvärden. Regeringen har precis tillsatt en utredning som ska ta reda på hur man skulle kunna utöka ålder som diskrimineringsgrund till övriga samhällsområden som omfattas av diskrimineringslagen. Spännande!

Seminariet kommer att belysa vilka frågor som kommer att bli extra svåra att hantera, var gränsen går för åldersdiskriminering och göra inspel till utredningen.

Åldersdiskriminering är en fråga som berör alla ungdomsorganisationer som arbetar med att förbättra ungas villkor och öka deras egenmakt. Så kom dit och lyssna och diskutera - dagen är späckad med massvis av intressanta programpunkter!

Vi ses på Citykonferensen i centrala Stockholm, adressen hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar