lördag 24 oktober 2009

Röda Korsextravaganza!

Just nu sitter jag på ett tåg på väg till Gripsholm i Mariefred. I helgen är det Regionalt Forum och tillsammans med Lotten, Karin och Kajsa från förbundsstyrelsen ska vi tillsammans med Svenska Röda Korsets centralstyrelse och regionråden diskutera bland annat ledarskapet inom Röda Korset, medlemskapsformer och hur Röda Korsrörelsen i Sverige ska fortsätta vara en attraktiv organisation att engagera sig i.

Samtidigt i Göteborg träffas cirka 60 aktiva inom Ungdomsförbundet från hela Sverige för att delta på vår nationella sakfrågeutbildning. Från förbundsstyrelsen deltar Lisa-Linnéa, Louise och Svante. Under helgen ska deltagarna diskutera ideologi, värderingar, dilemman, verksamhet, fokusfrågan unga migranter och ha riktigt kul tillsammans! Jag har hört planer smidas och workshops skapas - det ser inspirerande ut!

Igår eftermiddag träffade jag Kajsa och Louise för att planera det nordiska förbundsstyrelsemöte som vi står värdar för 2010. Varje år träffas nämligen Sverige, Norge, Island, Finland och Danmark i något land. Den 5-7 mars bjuder Ungdomsförbundet in till Humanitetens Hus och Malmö! Mer om våra planer snart!

En helg i Röda Korsets tecken helt enkelt. Härligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar