onsdag 11 november 2009

Karin - gourmetsmakaren som är en jäkel på fotboll


Karin är liksom Kajsa en av våra nyaste förmågor i styrelsen. Det finaste med Karin är att hon ärlig, rak och ser andra människor. Någon jag är glad att känna!


Det här är Karin - voilà!


Namn: Karin Ander

Ålder: 27

Bor: Malmö

Blev aktiv i Ungdomsförbundet? 2006 i RKUF Malmös toleransverksamhet

Ansvarsområden i styrelsen: Hållbar utveckling, Föreningen Gemensam Framtid (som har Urix), Region Syd, referensgruppen Mot Diskriminering, Fonden medel för verksamhetsutveckling (grupp inom Svenska Röda Korset som föreningar kan få pengar från till nya verksamheter eller utveckling av dem som redan finns) och Förhandlingsdelegationen (som sysslar med anställningsfrågor osv).

Vad är det bästa med Ungdomsförbundet? Våra verksamheter med fantastiska människor som jobbar för att förändra världen till det bättre.

Vilken är din favoritmaträtt? Har ingen favorit – finns ju så mycket gott! Äter och gillar (och lagar) det mesta som är vegetariskt men helst veganskt och utan rosmarin; klyftpotatis med stekt tofu, potatisgratäng, kikärtsgryta, svampsoppa med nybakt bröd, piroger med rödkålssallad, sojafärsbiffar med potatismos och rivna morötter, mm, mm.

Vad ogillar du mest i världen? Orättvisor och elakheter

Har du börjat handla julklappar ännu? Nej! Det är två månader kvar till jul. Ogillar starkt köphysterin överlag och speciellt i juletid (som dessutom börjar väldigt tidigt). Julklappar blir det nog men kanske snarare i form av teaterbesök, middag eller något annat socialt istället för onödiga prylar.

Vad läser du på kvällarna? Just nu håller jag inte på med någon bok men nästa på lager är nog Mitt Iran av Shirin Ebadi (som fick Nobels Fredspris). Senast lästa var Svenne av Per Nilsson och Rebell med frusna fötter (för andra gången:) av Johanna Nilsson.

Vilken är din favoritårstid? Alla på sitt sätt: våren för att allt blir grönt, sommaren för ljuset och värmen, hösten för svampplockningen och lövsparkandet och vintern som trots sin kyla är rätt mysig när det är mörkt ute och jag sitter inne med en filt, en kopp te och värmeljus.

Vilken påhittad person gillar du mest? Nemi kanske.

Vad spelas i dina hörlurar? Just nu latinomusik – allt från skaka rumpa till smäktande kärleksballader. Annars gärna Håkan Hellström, Frida Hyvönen, Lily Allen och Emil Jensen.

Vad gör du när du inte lägger din tid på förbundsstyrelsen? Spelar eller drömmer om korpenfotboll (Svarta Stjärnan är bäst!:), fixar och donar med Vänskapsförbundet Sverige-Nicaragua, plinkar på gitarren, bakar bröd, lagar mat och umgås med fina vänner och familj.

Om du skulle återuppstå som en sak, vilken sak skulle du helst återuppstå som? En cykel. Eller ett tågfönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar