torsdag 26 november 2009

Planera, budgetera, kommunicera och diskutera – förbundsstyrelsemöte i helgen!

Efter tre intensiva och spännande veckor i Malawi och Kenya så kommer jag hem till ännu en spännande upplevelse! I helgen har förbundsstyrelsen sitt tredje möte tillsammans och en väldig massa intressanta frågor ska diskuteras.


Novembermötet är sedan många år tillbaka det möte då förbundsstyrelsen diskuterar och beslutar om verksamhetsplan och budget för Ungdomsförbundet. I helgen får vi en presentation från generalsekreteraren och personal om hur de föreslår vad vi ska göra nästa år utifrån de prioriteringar som verksamheter, lokalföreningar och förbundsstyrelsen har gjort.


Dessutom ska förbundsstyrelsen fatta beslut om en kommunikationsplattform för Ungdomsförbundet. Sedan länge har aktiva efterfrågat ett tydligare stöd i att kunna prata om och kommunicera vad vi gör för att rekrytera medlemmar och få unga människor att engagera sig. Kommunikationsplattformen blir ett första mycket viktigt steg i att tillhandahålla det stödet till er aktiva som är våra främsta företrädare.


Vi ska också besluta i vilken stad Riksårsmötet 2010 ska hållas den 4-6 juni. Förbundsstyrelsen har i år fått in många väldigt starka ansökningar vilket gör beslutet svårare, men roligt att så många lokalföreningar vill skapa en upplevelse för organisationen genom att stå värdar. Kallelsen och avslöjandet om vilken stad det blir kommer senast på måndag 30 november!


Inför Riksårsmötet ska förbundsstyrelsen också ge ett nytt förslag på Policyhög. Det är det dokument som ger ett stöd och riktlinjer från allt som gäller till exempel alkohol till hur vi samarbetar med företag. Förbundsstyrelsen har i detta arbete bett om synpunkter och tankar från lokalföreningarna genom det nyvalda representantskapet. Vi hoppas att det ska bli ett riktigt bra förslag som skapar mycket diskussion nästa år i juni.


Inom kort kommer jag att försöka skriva om hur mina äventyr i Afrika var och berätta lite mer om beslut som fattats och hur de kan påverka Ungdomsförbundet i framtiden.


Ha en härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar